E-bog STYRK DIN TEENAGERS ANSVARLIGHED

Teenagere kan helt naturligt på grund af deres alder, deres spæde livserfaringer samt pubertetens påvirkning have en uansvarlig, spontan, ufornuftig adfærd.  Det kan til tider vække bekymring hos deres forældre.

Langt de fleste forældre ønsker og håber på at deres teenager kommer ud på den ande side, som et ansvarligt og bevidst menneske. Og vi gør vores bedste for at være den forælder vi ønsker at være og kan være.

I de fleste teenagefamilier handler konflikter om brudte aftaler, praktisk ansvar, der kun tages af de voksne, nogen hjælper for lidt til, tilliden er brudt igen og igen og kommunikationen er dårlig osv.

 

I min e-bog STYRK DIN TEENAGERS ANSVARLIGHED  får du inspiration til hvad du kan gøre som forælder, for at være med til at udvikle din teenageres ansvarlighed og selvstændighed. Både i måden de lærer at kommunikere på, være på i deres relationer samt tage sig af praktisk ansvar.

E-bogen giver værktøjer til at styrke de her elementer i ens teenagefamilie, så ansvaret udvikles hos både dig og din teenager:

1. Det praktiske – at tage del i fællesskabet med gøremål, vaske tøj selv, rydde op, lave mad osv.

2. Det personlige – være ansvarlig i sine relationer og ens væremåde i det sociale rum.

3. Det kommunikative – at kunne kommunikere ansvarligt på en assertiv måde, så man kan styrke (og bevare) ens relationer, samt kan opnå det man ønsker med det man kommunikerer. Fx. lære at udtrykke behov, grænser, ønsker, længsler, følelser mm.

Disse 3 områder udvikles gennem vores samspil med vores børn gennem opvæksten. Via den måde vi kommunikerer med dem på og responderer på det de gør. Samt den måde de ser os agere i vores liv. Vores kommunikation i vores parforhold, relationer, måder at være sammen med venner på. Om vi udtrykker os tydeligt eller pakker tingene ind osv. Det praktiske ansvar udvikles helt grundlæggende ved, at vi afgiver det til dem. Er vi servicerende og curlende hele vejen op til de er 14 år +, er resultatet højst sandsynligt en teenager, der ikke tager del i de praktiske gøremål i familien.

Men det er ikke for sent selv med en 16-årig. Og det starter hos dig, hvis der skal opstå nye muligheder.

PRIS:  89 kr.
82 sider med guides, inspiration, teori, øvelser mm.

[button window=”new” color=”#303033″ style=”outline” link=”https://hverdagens-helte-shop.selz.com/item/e-bog-styrk-din-teenagers-ansvarlighed”]Download e-bogen HER ⋙⋙ [/button]

 

INDHOLD

〰️ Hvordan udvikler vi ansvarlighed hos vores børn. Hvordan skal du komme igang hvis du har været for servicerende og curlende, og ønsker en ændring. Lær konkret hvad du kan gøre for at bryde mønsteret.

〰️ Fyr din indre projektleder – Hvem laver hvad i familien? Gør op med serviceniveauet i familien, og lær dine børn gennem ansvar og ikke offerrolle, at det at hjælpe i et fællesskab giver en dybere fællesskabsfølelse og meget mere.

〰️ Hvad med lektierne? Giv ansvaret til din teenager for hans/hendes lektier og øg motivationen gennem ansvaret.

〰️ Hjernen under ombygning – værd at vide om hjernens udvikling af ansvar

〰️ Guide: Hvordan laver du gode (ligeværdige) aftaler med din teen. At give ordrer eller udtrykke dem som aftaler, som kun du selv har lavet – får ikke din teenager til at gøre som du siger

〰️ Det personlige ansvar – fra at give skyld til at give ansvar. Skyldfølelse giver lav selvtillid og selvværd. Ansvar giver styrke og mod.

〰️ Fra magtesløs til autoritær – find dit lederskab og skæld mindre ud. Det smitter direkte af på ansvarligheden hos din teen

〰️ Det udviklende undskyld – lær din teenager om ansvarlig adfærd ved at huske selv at sige undskyld

〰️ Hvad kan du gøre ved din bekymring ? Bekymring smitter i familien og kan gøre børn usikre på verden, livet og dem selv. Lær at slippe din bekymring og fokuser på det du ønsker istedet for.

〰️ Tillid styrker alt. Tillid er som kærlighed. Det vokser af at blive givet uden en regning der følger med. Lær om ubetinget tillid og hvordan du integrerer mere tillid med din teenager.

 

  

 

 

 

 

[button window=”new” color=”#303033″ style=”outline” link=”https://hverdagens-helte-shop.selz.com/item/e-bog-styrk-din-teenagers-ansvarlighed”]Køb e-bogen HER ⋙⋙ [/button]