Foredrag og workshops
- på skoler, institutioner mm

Børn og unge lærer bedst når de trives i det fællesskab og læringsmiljø de er i.

Vores workshops for skoleklasser Selvværd på Skoleskemaet er for 7. klasse og opefter. Vi holder også workshops på ungdomsuddannelserne rundt i landet, samt institutioner for unge og efterskoler og højskoler.

Her kan eleverne få personlige værktøjer og indsigter i både deres indre og ydre liv, via sjove, dybdegående og lærerige emner og øvelser. Vi kommer ud i jeres klasse, enten for 1 eller 2 klasser af samme klassetrin. Vores kursus er fra 2-4 timer, alt efter hvilket tema og jeres behov er.

Vi ved, at vi mennesker lærer bedst, når vi mærker positive følelser, da de fremkalder meningsfuldheden med den aktivitet vi er i gang med. Det vil sige når vi fx lærer gennem positive aktiviteter, sammen med andre, opstår der mening med det, vi laver som så øger lysten til at lære mere. Vi har erfaring med at skabe dette trygge læringsrum med elever, og kan have en fordel ved at komme udefra og se på eleverne som et blankt hvidt lærred.

“Mental sundhed har betydning for børn og unges oplevelse af meningsfuldhed i skolen, i hjemmet og i fritiden. Det hænger derfor i høj grad sammen med deres almene fysiske sundhed, med deres roller, selvbilleder, identitet og personlige udvikling.”

 Lektor Karen Wistoft, DPU Århus

Trygge fælleskaber udvikler elevernes selvværd

’Selvværd på skoleskemaet’ bygger på vores mange års erfaring med kognitiv coaching og med øvelser fra vores ekstraordinære selvværdskursus Teenpower, som vi har afholdt siden 2005.

Fra vores kurser og coaching med unge ved vi, at de unges sociale omdrejningspunkt er skolen og klassen og de oplevelser, de har der.

Vi ved at selvværdet er ankeret for at lære med glæde, og udvikle indre motivation til at lære mere i fremtiden. Selvværdet skabes hjemmefra, men i alderen i udskolingen, udvikles (og afvikles) selvværdet også i relationerne imellem hinanden i klassen, og i det fællesskab, der lever i den enkelte klasse.

Vi ved at mobning opstår, hvis det trygge fællesskab ikke eksisterer og der derved ikke udvikles selvværd i relationerne i den enkelte klasse.

Vores emner på workshops:

Styrk dit selvværd:

Bryd din Trygge Zone:

EksamensKlar:

Styrk dine grænser:

Pigefnidder og drengedask:

Vær dig selv:

Tryghed i fællesskabet:

Mindfulness og indre ro:

Mere hjerterum i skolen

Vi oplever, at mange brænder for et skolesystem med plads til andet end faglighed. Hvor børns læringsglæde bevares, i kraft af at skabe plads til vigtige temaer som:

Udvikling af empati og selvværd i fællesskabet med kammeraterne, læring om grænser, samhørighed mindfulness, kreativitet og plads til fantasi, tid til indadvendthed kropsbevidsthed og læring gennem brug af kroppen.

Dette holder vi kurser og workshops i. Vi er ude på at skabe forandringer i den danske skolesystem, ud fra en dyb kærlighed til tidens børn samt viden og indsigt i behovet for nye læringsformer, fra den ældgamle visdom om kroppen, sindet og følelserne i børn og unge.

Kurser i mindfulness og hjerterum

Mindfulness med børn handler ikke om at de skal være stille og fredelige. Men at styrke deres opmærksomhed og evne til at være her og nu. Det er her og nu glæden bor.

Kurser i at bringe mere Hjerterum I Skolen handler om hvordan, vi som fagpersoner kan bringe mere empati, hjerterum og selvværd ind i vores relationer til de børn og unge vi arbejder med. Det er kurser med oplæg og konkrete øvelser.

Hjerterum i Skolen er et tiltag baseret på vores vision for et paradigmeskift i det danske skolesystem, så der er plads i skoleskemaet til børns læringsglæde, hjerterum og tryghed i fællesskabet.

 

Vi er ude på at skabe forandringer i den danske skolesystem, ud fra en dyb kærlighed til tidens børn samt viden og indsigt i behovet for nye læringsformer, fra den ældgamle visdom om kroppen, sindet og følelserne i børn og unge.

Børn lærer bedst, når de trives:

Nærvær i skolen – Risskov Skole

En film med indblik fra et længere mindfulness forløb med elever, lærere og ledelse (!) på en almindelig folkeskole i Danmark. (lavet af Filmkompagniet.dk)

Kontakt for mere info:

 
  • 22 91 43 43
  • Kontakt@hverdagenshelte.com
ADMINISTRATION

Hauser Plads 16, st.
1127 København K

COACHING OG TERAPI
Gentofte, Lyngby, online

KURSER OG UDDANNELSER
Gentofte og Gilleleje

Nærmere information om adresse fåes ved tilmelding.

Læs flere af vores blogindlæg og artikler her

Se vores kalender for næste foredrag, kurser og events her

Modtag vores nyhedsbrev med guides og artikler for forældre og fagfolk, og nyheder fra os om events mm. her