STYRK DIN TEENAGERS ANSVARLIGHED

Foredrag for forældre til teenagere og store børn

 

Dette foredrag kan også bookes til jeres skole, institution, forening mv. og afholdes som foredrag på ca. 1,5 – 2 timer eller som hel-  eller halvdags workshop

 

[one_half]At være selvstændig giver styrke – og at kunne selv i livet er noget af det, vi som forældre ønsker at lære vores børn. Børn er hjælpeløse som helt små men naturligt gennem opvæksten ønsker de at kunne selv mere og mere.

At være ansvarlig og selvstændig giver følelsen af robusthed som vi, især i udfordrede situationer, hvor det at kunne klare og mestre ting og de svære tider, giver indre styrke, ro og mod på livet. Ansvarlighed går også i hånd med empatien, for når vi kan tage ansvar for os selv, får vi lyst til at bidrage til fællesskabet

[/one_half] [round_image][/round_image]

 

AT STYRKE ANSVARLIGHED ER OGSÅ UDVIKLING AF SELVVÆRD

Vi gør en masse ting for børn og unge, som de udmærket selv kan – ofte for at undgå konflikter eller fordi vi i situationen vurderer det er nemmere selv at gøre det. Men konsekvensen når vi voksne gør noget for børn, som de selv er i stand til, er at de udvikler en tillært hjælpeløshed og en krævende adfærd, der især, når de bliver teenagere kan være en stor udfordring i familien.

I gamle dage hvor det var mere naturligt at hjælpe til i familien, på gården, i haven eller andre steder medførte det helt naturligt en følelse hos børnene af at være til gavn og som nogle der var brug for. I dag når vi curler børn og forsøger at skærme dem fra udfordrende og krævende situationer, misser de den oplevelse af at være til gavn og være brug for i fællesskabet.

 

ANSVARLIGHED UDVIKLES I 3 OMRÅDER

Jeg har erfaret både som forælder og som familieterapeut, at der er tre typer ansvar og områder, vi kan udvikle vores ansvarlighed og selvstændighed i livet.

1. Det praktiske – at tage del i fællesskabet med gøremål, vaske tøj selv, rydde op, lave mad osv.

2. Det personlige – være ansvarlig i sine relationer og ens væremåde i det sociale rum.

3. Det kommunikative – at kunne kommunikere ansvarligt på en assertiv måde, så man kan styrke (og bevare) ens relationer samt kan opnå det man ønsker med det man kommunikerer. Fx. lære at udtrykke behov, grænser, ønsker, længsler, følelser mm.

De 3 områder udvikles gennem vores samspil med vores børn gennem opvæksten. Via den måde vi kommunikerer med dem på og responderer på det de gør. Samt den måde de ser os agere i vores liv. Vores kommunikation i vores parforhold, relationer, måder at være sammen med venner på, om vi udtrykker os personligt og klart eller pakker tingene mere ind osv.

 

Foredraget her handler om disse 3 områder. Hvordan du kan være opmærksom og vågen i de forskellige områder, så du styrker dit barns eller teenagers ansvarlighed samt udvikle jeres relation.

Foredraget er for dig, der er teenageforælder eller har et barn i tweensalderen, der er på vej mod teenagealderen.

 

Om foredragsholder

Pia Beck er familieekspert og ildsjæl for unge mennesker. Hun er uddannet familieterapeut, kognitiv mastercoach og er stifter af virksomheden Hverdagens Helte, hvor hun siden 2005 har afholdt familie- og teenagecoaching, uddannet fagfolk i teenagecoaching og undervist på hendes kursus Teenpower, der er en udviklingsproces for teenagere.

Hun har skrevet bogen ”Teenpower- skab et teenageliv du drømmer om” er medforfatter til bogen ”Tweens”, samt medforfatter i den politiske antologi: ”Hold kæft og svar igen” om unge og ansvar.

Pia har 16 års erfaring med udsatte børn og unge både som voksenpædagogisk formidler med undervisning på børnehjem, i sit frivillige arbejde på Børns Vilkår hvor hun har været børne- og forældre rådgiver i 5 år samt i sit felt som ungdomscoach og familieterapeut, hvor hun møder tidens familier og børn og unge i deres daglige udfordringer og støtter dem i udvikle empati, åbne deres hjerter og ændre mønstre i deres liv sammen.

 

Ny e-bog om at styrke din teenagers ansvarlighed

Pia Beck skrev E-bogen Styrk din teenagers ansvarlighed i 2018

82 sider med guides, øvelser, teori, inspiration

Køb e-bogen her for 89 kr [button window=”new” color=”#303033″ style=”outline” link=”https://hverdagens-helte-shop.selz.com/item/e-bog-styrk-din-teenagers-ansvarlighed-og-selvstndighed-kommer-snart“]SHOP>>[/button]

 


PRAKTISKE OPLYSNINGER:
* * * * * * * * * * * * * * * * * *

DATO
Næste dato for dette foredrag kan du se her, når det bliver afholdt igen

TID

 

PRIS
225 kr.

 

STED
Hos os i Hverdagens Helte

Slotsgade 15 2. th

3400 Hillerød

TILMELD

Du tilmelder dig ved at skrive en mail her med hvor mange billetter I ønsker, samt jeres navne. Så får I en bekræftelsesmail med betalingsoplysninger i

Skriv til os her [button window=”new” color=”#303033″ style=”outline” link=”https://www.hverdagenshelte.com/kontakt/”]KONTAKT OS>>[/button]