Et af tidens vigtige temaer er børn og unges forbrug af ”skærmtid”.

Dette er med rette noget både forældre, fagfolk og forskere er optagede af og arbejder med at forholde sig bedst muligt til. 

~ af Jesper Juul – fra bogen Førerulve 

Forskerne – fortrinsvis hjerneforskere og sociologer – er stadig meget søgende, uenige og for nogles vedkommende næsten overivrige efter at lægge deres observationer til grund for regulære skræmmekampagner. Der kan være inspiration at hente i deres publikationer men det kommer nok til at vare et par årtier, før eksperterne kan give nogle nøgterne, solide bud på, hvordan vi bedst forholder os til fænomenet.

      Dette betyder, at alle forældre må finde deres egne normer og regler, som de kan tage ansvar for og stå inde for uden at lade sig dominere af, hvad barnet ønsker sig og hvad andre forældre gør. For at kunne dette, må det foregå i en løbende dialog med hvert enkelt barn efterhånden, som det bliver ældre. 

Vi ved kun tre ting på forhånd:

➤ Brugen af tablets, smartphones og TV hører ikke til børns grundlæggende behov. De kan med andre ord sagtens udvikle sig sundt og harmonisk uden at have tilgang til dem. Men derfor kan det jo godt være et vigtigt socialt behov, som handler om relationerne til kammerater, undervisning,  uddannelse og erhverv.

➤ Konstant brug smartphones og anden hardware er det rene gift for social læring og nære relationer og lige skadeligt for voksne og børn. Derfor må  skoler og forældre i samarbejde med børn og unge formulerer klare regler, som sikrer at der dagen igennem er skærmfrie zoner, hvor læring og samtale er mulig.

➤ Forældrene spiller en meget vigtig rolle som forbilleder/rollemodeller og må derfor enten kunne beherske deres eget forbrug inden for familiens rammer eller fortabe sig fuldstændigt i det med god samvittighed.                 

Dobbelte standarder fungerer slet ikke.

Et ansvarligt lederskab bygger på forældrenes personlige ansvar – altså normer de selv kan stå på mål for.

Det handler Jesper Juuls inspirerende bog Førerulve om.

Du kan få den her :

VORES KALENDER ➤➤

FLERE BLOGS ➤➤

COACHING TIL UNGE ➤➤

FAMILIEFORLØB ➤➤

VORES BØGER ➤➤

Gratis guide med nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få den gratis guide 10 veje til bedre kommunikation med din teenager.   TILMELD DIG >    (opens in a new tab)”>HER >>   

Næste Teenpower kursus for unge.

Se mere her om TEENPOWER

Kurset Teenpower inspirerer unge til at:

♥ Udvikle deres sociale kompetencer og måder at være i fælleskaber på.

♥ Udvikle selvfølelse og droppe perfektionisme
♥ Udvikle modstandskraft og slippe hjælpeløshed
♥ Udvikle intuition og lytte til sit hjerte – og give slip på trangen til sikkerhed
♥ Udvikle mod og lade det vinde over frygten

Jeg ønsker dig god fornøjelse med din relation med din teenager 

/ Pia Beck, Hverdagens Helte