Udsagn fra unge, der har fået teenagecoaching hos os

Her er et kort udsnit af nogle af de mange unge, vi har coachet gennem årene, der fortæller om hvordan deres selvværd og selvtillid er blevet styrket:
 

Jeg er blevet mere tryg i skolen

“Igennem coaching har jeg lært meget omkring mig selv og hvordan jeg skal håndtere forskellige ting. Pia har hjulpet mig igennem en masse forskellige ting der for mig virkede uoverskueligt. Det var svært for mig at skulle skabe plads til mig selv og huske at behandle mig selv godt, men Pia har givet mig redskaber til min hverdag så den nu virker mere overskueligt. Hun fik åbnet mig op, på trods af den mur jeg havde sat op. Jeg blev mere tryg i skolen og mine forældre fik ikke en grædende datter i røret næsten hver dag. Jeg har gennem Pia lært hvordan jeg nu selv kan hjælpe mig selv, og derved også andre.
Jeg har også haft muligheden en masse kurser, der for mig altid er inspirerende. Jeg har fået en masse nye venner, og har fået bekræftet mig selv på en hel anden måde. Kurserne er forskellige men de virker altid, i hvert fald for mig. Jeg anbefaler det her til andre unge fordi jeg selv har erfaret hvordan livet kan virke, men også fordi man lærer at ingen problemer er for små til at blive taget op!”
Stine, 16 år
 
 

Jeg har lært at åbne mig op

“Jeg har, så længe jeg kan huske, kæmpet med en indre kritiker, der spyttede en konstant strøm af negative tanker ud i hovedet på mig. Jeg blev meget tynget af de negative tanker, men jeg brød mig ikke om at fortælle selv mine nærmeste om dem. I lang tid voksede tanken om, at jeg var forkert og underlig, men Pia har lært mig at være mere åben omkring mig selv. Det var meget svært i starten, og jeg forsøgte at finde på undskyldninger, så jeg slap for at dele mine tanker med venner og familie. Men da jeg endelig fik brudt isen og fortalte mine nærmest om mine tanker, oplevede jeg en lethedsfølelse, som jeg længe har savnet.

At snakke med andre om mine følelser viste mig, at jeg ikke er forkert, som jeg ellers havde overbevist mig selv om. Og det viste sig hurtigt, at det slet ikke var slemt at fortælle andre om mine følelser – jeg har kun mødt forståelse. At være åben omkring mig selv har lært mig, at acceptere mig selv og mine følelser.”

Mange tak for et super forløb og for alle de ting, jeg har lært om mig selv! 

Louise, 18 år 

 

Klumpen i maven forsvandt

“At henvende sig til en coach er ikke en fallit erklæring men en invitation til en anden person med en anden kompetence, erfaring og indgangsvinkel. En invitation til at give mine børn en anden måde at se og opfatte sig selv på og at se og opfatte verden på.  Følelsen af ikke at blive hørt, at stå uden for fællesskabet og ikke mindst det uundgåelige møde med hende der mobber og selv at være mobbeoffer. Hvordan kan nået så forfærdeligt blive vendt på hovedet og hvordan skal man indstille sig på konfrontationen uden at blive offer igen. 
Svaret var for os et coachforløb hos Pia, der allerede efter første samtale med os forældre og vores datter fik punkteret nogle af de tunge sorte skyer og åbnede op for en anden, stærkere og sundere måde at se sig selv i forhold til mobberen. Den store sorte klump i maven bliver mindre efter hver samtale. 
Vores datter er ikke bange for konfrontationen mere. Hun mærker nu at hun vil klare det uden at blive offer”

Lillian, mor til 14 årig datter

 

Det har ændret mit liv

“Jeg fik rigtig meget ud af coachingen. Jeg lærte at sige nej til andre og jeg kan slet ikke forklare, hvor meget det betyder for mig. Det har ændret mit liv. Jeg fik flere veninder efter mit coachingforløb med Pia, fordi jeg bedre kunne sige nej, og det kunne mine veninder godt lide” 

 Cecilie, 13 år

 

Jeg er blevet mere åben

“Jeg har lært at vare mere åben og lært at lytte på folk, og er blevet bedre til at forstå mennesker. Før i tiden var jeg ikke så social som jeg er blevet nu. Jeg har mere overskud i større grupper. Coaching forløbet med Pia betyder for mig at jeg er blevet et gladere menneske, og at jeg sagtens tror at jeg kan nå mine mål fremover. Af de værktøjer og emner, vi har været igennem husker jeg bedst, at jeg kan godt se mig selv som et bedre menneske end andre måske ser mig, og det smitter af på dem. Jeg syntes det var ret sjovt at få coaching, og vi lærte hurtigt hinanden at kende. Pia er meget forstående, og har lyttet rigtig meget og hjulpet mig gennem mange problemer”

Nis, 16 år

 

Jeg skal ikke være så hård ved mig selv

“Jeg har fået ufatteligt meget ud af det her forløb. Jeg har fundet ud af hvordan jeg er som person, og hvad jeg skulle kæmpe lidt med. Lært rigtig meget om hvordan negative tanker kan gå ind og påvirke en så meget, at man kan ende meget langt ude. Jeg er blevet mindre usikker på livet, og ser nu frem til en lysere fremtid. Da jeg startede teen coaching troede jeg ikke helt på det kunne få mig på rette spor igen, men må indrømme at det har fået mig frem i livet igen! Jeg har fundet ud af, at alle har deres op – og nedture og at det er menneskeligt at tænke som jeg har gået og gjort. Jeg har fået troen mere på mig selv, og jeg ved at jeg er god nok, som jeg er. Er blevet meget bedre til at tage imod kritik og bruge det konstruktivt, istedet for at tage det meget personligt. Lært mig selv ike at tage alle folks synspunkter og meninger ind til livet, for man ender med 100 forskellige meninger om tingene. Lært at jeg ikke skal være så hård ved mig selv. Jeg kunne fortsætte med at skrive ned, hvor meget jeg har fået ud af det, men det var en lille del af det.

Cecilie, 16 år (telefon-coaching) 

 

Nu springer jeg ud i nyt

“Det største jeg har fået ud af coachingforløbet med Pia er, at jeg nu tør fejle og være åben. Jeg tør fjolle noget mere og gå forrest i grupper.  Jeg slapper mere af, når jeg skal præstere noget til atletik. Før til atletik, når der var noget nyt, vi skulle, turde jeg ikke. Nu springer jeg bare ud i det nye. Nu gør jeg det bare. Jeg kan være bange, men gøre det alligevel. Jeg prøver mig mere frem. Siger meget mere i timerne, og tør sige min lærer i mod, når jeg er utilfreds med noget. Det turde jeg ikke før.”

Cæcilie, 15 år

 

Jeg har fundet ud af hvem jeg vil være

“Jeg er blevet mere positiv og koncentrerer mig mere i skolen. Jeg er blevet mere skør, jeg hæver stemmen og tør at få opmærksomhed f.eks. i en butik. Jeg har fundet mere ud af, hvad jeg vil og hvem jeg vil være. Da vi startede coachingforløbet, var jeg meget ked af det og sur. Jeg ville virke som en hård person. Jeg gik i sort tøj. Nu går jeg i farverigt tøj og tør være anderledes. Jeg er meget aktiv i timerne. Jeg taler klogere og lyder mere intelligent “

Sasha, 13 år

 

 

Forældre siger…

Jeg stammer og I må tage som jeg er 

Følelsen af ikke at være som de andre, vælge fra og undgå situationer fordi, at man ikke har helt magt over ordrerne. De sætter sig af og til fast og sådan har det været hele livet for vores søn på nu 16 år. Det må ikke være et tabu men det bliver værre når vi taler om det. Et coachforløb hos Pia har åbnet op for et andet selvværd, en større accept og en ærlighed overfor sig selv. ”Jeg stammer og i må tag mig som jeg er” Det er blevet en af de nye leverregler for ham.

Lillian, mor til 16 årig søn

 

 

Min søn fandt sin stemme           

“Pia Beck Rydahl har coachet min søn, der har diagnosen ‘selektiv mutisme’. Siden han var tre år, har han kun talt med ganske få familiemedlemmer og venner. Han har for eksempel ikke talt med sine lærere igennem alle skoleår i folkeskolen.Vi har som familie gennem alle årene søgt råd og vejledning hos sundhedsplejerske, egen læge, pædagoger, klasselærere, kommunens psykologiske-pædagogiske rådgivning og en stribe børne- og ungdomspsykiatere på hospitalet. Men først da min søn fik tilknyttet Pia Beck Rydahl som coach i 8. og 9. klasse, skete der konkrete resultater, Målet var at han kunne gennemføre folkeskolens mundtlige eksamen, og det lykkedes. Til topkarakterer!Både min søn og jeg har haft tillid til Pia Beck Rudahl fra første besøg. Der er ingen tvivl om, at Pia Beck Rydahls coaching, selvværdsopgaver, praktiske øvelser og gode råd op til eksamen, har hjulpet min søn godt på vej, så vi i dag har en sprudlende kreativ og glad dreng, der er parat til at forsætte i uddannelsessystemet. Jeg giver Pia Beck Rydahl mine varmeste anbefalinger”

 Marianne, mor til søn med diagnosen ‘selektiv mutisme