ROOTS relationskompetence mindfulness empati

Relationskompetence, mindfulness og empatitræning

Et kursus for dig der arbejder med børn, unge og familier eller for dig der interesserer dig for relationers betydning.

Dette kursus kan bookes til jeres skole, institution eller fx sundhedssystemet. Kurset er skabt i vores nye visonskoncept ROOTS Training som du også kan læse mere om her >>

Gode relationer er en forudsætning for at udvikle en positiv selvopfattelse, ruste sig og udvikle både ansvarlighed og selvstændighed.

Relationskompetence kræver forankring i sig selv; at man tør stå ved sig selv. Det handler om at blive klogere på sig selv og andre, og det der foregår imellem os i relationen, fx mellem os som fagperson og de børn og unge vi møder.

Vi ved det kræver et modigt hjerte at være den man er – upoleret, autentisk og menneskelig – sammen med andre. Og hvis vi ønsker at lære børn og voksne empati, medfølelse og ægthed, må vi kende til det i os selv på et dybere plan, så det bliver en læring gennem den væren vi har og ikke en gøren ’det rigtige’.

Vores erfaring har vist os at relationskompetence er afgørende for både et godt lærings- og udviklingsmiljø for børn og unge i skolen og institutionen. Og at mindfulness – det at være med hvad der er, og ikke er – er afgørende for at rumme og lære i vores relationer.

Empati er limen i vores relationer og udvikles blandt andet ved at komme ned i tempo og øget kropsbevidsthed og nærvær. Derved kan vi få kontakt til egen empati og på den måde gå ind i relationen med en dobbelt opmærksomhed på vores egen adfærd, hvad der foregår inde i en, hvad der trigger en ved den anden, og samtidig kunne se bag dennes adfærd.

 

I det hele taget have mere fat i sig selv. Stå forankret i sine rødder med sig selv, med hjertet åbent og hovedet klart – i mødet med andre.

På workshoppen træner vi konkrete øvelser til udvikling af nærvær og empati, som er forudsætninger for gode og nærende relationer. En træning der kan give dig og de børn og unge du omgåes fagligt og personligt, et mere stabilt ståsted og en stærkere selvfølelse der giver oplevelse af glæde, samhørighed og trivsel.
Kurset i relationskompetence, mindfulness og empati henvender sig til lærere, terapeuter, coaches, pædagoger, sundhedspersonale og også til forældre.

 

Praksisorienteret undervisning

Under workshoppen vil der læres gennem praksis og din dagligdag og eksempler fra denne. Derfor er det godt at bruge cases / eksempler på relationer du har til børn / unge / forældre du arbejder med, hvor du støder på relationelle udfordringer. For på den måde at få mest muligt ud af dagene på kurset, som du kan tage med dig hjem til et bedre samspil med dine relationer.

 

Undervisere


 

Annette Holst og Pia Beck Rydahl

Skærmbillede 2016-07-11 kl. 13.01.40

Vi arbejder begge med relationers betydning i vores familierådgivning, familieterapi og mindfulness undervisning. Vi er yogalærere indenfor Yin og Dynamic yoga traditionen og bringer det kropslige ind i vores undervisning.

Vi har i mange år haft dyb passion for at familier, børn og unge kan leve livet indefra og ud, gennem deres kontakt til deres stærke kerne i dem selv.

Vi tror på at vi alle meget bedre kan møde livets oplevelser og udfordringer udfra den kerne og indre styrke. Og vi ved at børn og unge lærer dette i mødet med bevidste voksne, der har den kontakt til sig selv.

 

Du kan læse mere om os her: http://roots-training.dk/features/omos/