3. juli 2014
Tags

De seneste uger har jeg haft mange unge piger i coaching, der lider med et overfokus på perfektionisme, og en følelse af ikke at være nok på nogen måder. Det viser sig også at de fleste har været mobbet tidligere, som har givet dem en dyb tvivl på sig selv, og en opfattelse af at de skal være anderledes, for at andre kan acceptere dem. De har også det til fælles at de skoleklasser de har været i, har været præget af fokus på faglighed og ikke på social trivsel. Og heller ikke på trivsel for den enkelte elev.

Mit store ønske for skolereformens start her efter sommerferien er at mindfulness og heartfulness bliver en integreret del af skoleelevernes og lærernes dag. Jeg ved mange af jer andre også deler dette ønske.

Organisationen Mindful Schools, hvor jeg har taget kurser, viser  i Mette Bahnsens meget fine og rørende mindfulness film herunder, om hvordan man kan  skabe sunde vaner for sindet til børn. Noget af det vigtigste de nok kan lære til resten af livet. Filmen giver et fint billede af hvordan mindfulness og heartfulness (træning af empati og samhørighed) skal flyde sammen og ikke stå alene.

Mindfulness med hjertet handler også om accept og omsorg og er en måde at bringe mennesker tættere på hinanden i et fælleskab (skoleklasser fx) og til at udvise accept i en klasse. Ikke bare som et middel for læreren til at få elever til at være nemmere og stille.

Tænk på hvilken fremtid vores børn kan vokse op i, hvis vi også ser ‘glæde’,  ‘empati’ og ‘velvære’ som færdigheder og evner der udvikles i skolen.

 

Se Mettes film her. Den er 43 minutters meningsfuld inspiration.

 

Læs også mere om Persona Film her, som også har lavet filmen Mindful Medicin sammen med Jon Kabat-Zinn.

 

 

 

De bedste hilsner

Pia Beck Rydahl  
 
 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *