MINDFULNESS MED TWEENS & TEENS

~ workshop for forældre

 

Når du praktiserer Mindfulness sammen med børn og unge er det vigtigt at starte med dig selv, og finde dine veje ind til at mærke dig selv bedre, få ro på det mentale, træne dit nærvær og empati og derved blive mere autentisk dig selv sammen med dine relationer til dit barn og andres.

 

Mindfulness er vores naturlige tilstand som menneske, der involverer vores opmærksomhed på nuet, og kan trænes gennem indre og ydre øvelser.

På workshoppen vil du lære om hvad mindfulness er og få ideer og enkle øvelser til at praktisere mindfulness og heartfulness i hverdagens samvær med de børn og unge du er sammen med. Du vil få åndedrætsintroduktion til brug med børn og unge, simple yogastillinger som er gode til børn og unge samt introduktion til noget af livsfilosofien der er i yogaens og mindfulness’ verden.

  

Hvad mindfulness gør for relationen og for børnene

 

I  samværet med børn og unge bliver der stillet krav til vores nærvær. Når vi er ’hjemme hos os selv’ kan de mærke vores autenticitet og det inspireres de helt naturligt af. Uden vores belæring, men bare ved eksemplet.  Mindfulness med børn og unge handler ikke om at få ro på dem, fordi de så er nemmere at være sammen med, men om at være nærværende bevidste voksne, som inspirerer børn og unge med vores naturlige måde at være på.

Når vi praktiserer mindfulness bliver vi mere opmærksomme på vores reaktioner i følelser og tanker, og kan derved bedre være nærværende, i stedet for reaktive med de børn vi omgås. Gennem mindfulness praksis kan vi møde os selv med de følelser vi har, uden at dømme dem.

 

Vi bliver også mere lyttende fordi vi ikke er fulde af mental støj om fortiden og fremtiden og hvad vi skulle og burde gøre lige her i nuet.

 

 

 

ET MINDFULDT BØRNELIV

I tidens samfund oplever flere og flere tweens og teens et højere niveau af stress end tidligere. Depression, angst og irritation er nogle af symptomerne på det pressede børne- og ungeliv.

De føler sig pressede af ydre krav og forventninger og samtidig har de ikke lært at mestre indre kaos og følelser, men ofte tværtimod fået for meget ydre hjælp til at mestre deres problemer (og følelser).

 

De har derfor ikke den naturlige adgang til deres menneskelige ressourcer som fx:

–       at bruge åndedrættet, når de bliver urolige eller er for meget i deres hoved.

–       At kunne observere tankernes flod, i stedet for at lade sig flyde med af dem og overvælde.

–       Samt at være med og tillade svære følelser at være der indeni, uden at forsøge at fjerne dem med det samme.

–       At være i nuet gennem mere kropsbevidsthed

 

Tænk dig hvis børn og unge tidligt i livet både bevarer deres medfødte evner til dette, samt får trænet dem så de går ind i voksenlivet med denne væren. 

Det kan vi være med til at lære dem, gennem selv at praktisere det…

 

 

UNDERVISER:

Pia Beck Rydahl har et stærkt engagement i at være med til at udbrede mindfulness, yoga og heartfulness i blandt andet folkeskolerne. Pia underviser elever fra 7.klasse og opefter i yoga og mindfulness og empati træning. Hun har i flere år undervist fagfolk i at være en nærværende og opmærksom voksen i mødet med de børn og unge de arbejder med, både gennem bevidsthed på egen væren og brugen af mindfulness og yoga i arbejdet med de store børn og unge.

Pia er indehaver af Hverdagens Helte og familieterapeut, ungecoach samt yogalærer

 

 

DATO:

Workshoppen holdes tirsdag d. 15. september 2014 –  kl. 17.00-21.30

 

 

ADRESSE: 

Workshoppen holdes hos os i Hverdagens Helte

Sted:

Relationshuset Open Heart

Slotsgade 15 2.th

3400 Hillerød

 

PRIS:

Workshop inkl. sandwich , frugt, the og kaffe: 450 kr. 

 

 

TILMELDING

Du tilmelder dig herunder i bookinformularen og får en kursusbekræftelse tilsendt.

*Der er max deltagerplads på 14 personer (først til mølle)