Tænd din Ildsjæl

Grundkursus i teenagecoaching – for fagfolk

~ TÆND DIN ILDSJÆL – lær at coache unge og gør en forskel for dem på et dybere plan

Tænd din ildsjæl er et grundkursus om teenagecoaching og relationskompetence for fagfolk, der arbejder med unge. På kurset Tænd din Ildsjæl bliver du introduceret til øvelser, metoder og værktøjer, der kan kvalificere de samtaler, du har med unge, og som kan styrke de unge i at lave både små og store forandringer i deres liv.

Kurset er også for dig der ønsker at uddanne dig til teenagecoach – på vores Ildsjælecoach uddannelse. Tænd din Ildsjælekusret her skal deltages på for at gå videre på uddannelsen. Læs mere her >>  

Hvem er Ildsjæle-kurset for?

Kursets formål er at opkvalificere fagfolk, der på forskellig vis arbejder med at støtte og hjælpe unge med at skabe positive forandringer i deres ungdomsliv. Både fagligt og personligt.

Kurset er for dig der arbejder med unge eller brænder for at gøre det, og som vil lære at bruge den coachende samtale i dit arbejde med unge. Vores kursusforløb i teenagecoaching er for lærere, pædagoger, institutionsledere, psykologer, coaches, terapeuter, støttekontaktpersoner, AKT’er, SSP-konsulenter, ungerådgivere, mentorer, psykologer, klubpædagoger eller andre der har med unge at gøre i deres arbejde.

*Tænd din Ildsjæl er skabt af Hverdagens Helte og arrangeret i samarbejde med kursusudbyderen Generator – læs mere her >>

På kurset får du indsigt i forskellen på coaching af unge og coaching af voksne. Vi skelner mellem selvværd og selvtillid, og du vil lære, hvilke øvelser med unge, der både fremmer deres selvværd og træner deres selvtillid (og i øvrigt også din egen). Du får værktøjer og øvelser i vanebryder-coaching. Det vigtigste fokus er at lære unge at forandre uhensigtsmæssige og begrænsende tanker til mere styrkende tanker og handlinger på en ikke-belærende måde. Vi tager udgangspunkt i real life cases om aktuelle børne- og ungdomsproblemer.

 

grøn knap

‘Tænd din ildsjæl’ var et særdeles godt tilrettelagt kursus og indholdet var vedkommende og meget relevant for mig. De to undervisere var superprofessionelle og kompetente og ikke mindst meget autentiske. Blandingen af teori og praksis fungerede rigtigt godt. På alle måder et lærerigt og inspirerende kursus. Giver mine bedste anbefalinger”

Tidligere deltager Karina Kjærulff, selvstændig coach og underviser

 

 

Indhold på kurset Tænd din Ildsjæl

Vi arbejder ud fra et oplevelsesorienteret syn på mennesket, hvilket vil sige, at du drager dig selv ind i dit møde med andre  (Walter Kempler). Vi bruger metoder fra den narrative verden, fra The Work, skyggeside-teorier, den positive psykologi, læringsstile, MI (Mange Intelligenser ved H. gardner) med mere.

Læring er mest effektiv, når den bygger på elevens styrkesider

Lektor Hans Henrik Knoop

Emner på kurset:

På kurset får du en personlig indre værktøjskasse samt en udførlig mappe med øvelser, coaching værktøjer mm. udfra disse temaer

COACHING ØVELSER Du vil lære dybdegående coachingøvelser til unge ud fra den kognitive, systemiske og narrative tilgang. du kan bruge disse øvelser i dine samtaler med unge – både individuelt og gruppevis.

ASSERTIV KOMMUNIKATION: Bliv endnu skarpere til assertiv kommunikation og lær om aktiv lytning, anerkendende dialoger og kunsten at knytte og lytte.

NARRATIVE UDVIKLINGSPROCESSER: Du lærer – gennem øvelser du kan bruge med unge – at styrke den unges udvikling fra at sidde fast til at tage ansvar for at træffe sundere og stærkere valg for sig selv.

MINDFULNESS: Få indsigt i hvordan mindfulness træning er en vigtig del i samtaler og gruppeprocesser med unge.

DE 3 INDRE DOMÆNER: Lær om kroppens, følelsernes og tankernes sprog, og hvordan de forskellige domæner kan stimuleres, men også visne, når vi ikke træner dem. De er nøglen til ny udvikling, når vi fx udvikler vores krops sprog og derved får adgang til at tage handlinger, mærke grænser og mavefornemmelse med mere.

COPING: Unge har vanskeligheder med at cope med deres følelser. Lær, hvordan du styrker unge i at cope og rumme livet, som det er. Men også hvordan du coper med dig selv i dine samtaler med de unge. Vi bruger blandt andet meditationer og vejrtrækningsøvelser.

MOTIVERENDE KONTAKT: Du vil lære om, hvad der skal til for at skabe autentisk, tillidsfuld kontakt med børn og unge. Og om, hvad der er dit ansvar i kontakten.

STYRK SELVUDTRYKKET: Vi har mange års erfaring med unges indadvendthed og har derfor øvelser og værktøjer til, hvordan du selv skal være for at motivere indadvendte, tavse unge til at åbne sig, så du kan få lov at støtte og coache dem.

 

  

“Vi glemmer meget af det, vi lærer, fordi vi ikke rigtig har brug for det, mens vi lærer det. Fordi vi ikke var tilstrækkeligt motiverede, da vi lærte det, og fordi undervisningen kun henvendte sig til en lille del af vores intelligens.

Lektor Hans Henrik Knoop

 

 

Underviser

Pia Beck

Pia Beck er underviser på kurset. Pia er stifter og indehaver af Hverdagens Helte og har arbejdet med coaching og transformation siden 1999 hvor hun siden har undervist og coachet mere end 3.500 unge gennem de sidste 10 år, bl.a. på kurset Teenpower og mindfulnessforløbet. Hånden På Hjertet. Hun udgav i 2008 bogen “Teenpower – en selvværdsguide til teenagere, og i 2010 udgav hun bogen “Tweens – giv dit barn modet til at være sig selv” i forfattersamarbejde med Pernille W. Lauritsen .

Pia har dyb indsigt i at finde veje til unge menneskers udvikling og har i sit arbejde som ungecoach og familieterapeut mange erfaringer med, hvad der skaber trivsel og selvværd for unge og deres familier. Det samme har hun fra hendes virke som yogalærer og meditationstræner.

 

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Datoer

Mandag d. 28. JANUAR 2019  kl. 10-17.30 (samt 19.30-21.00) 

Tirsdag d. 29. JANUAR 2019 (9.00-16.00) 

 

Kursussted

Kurset afholdes som internat på:

Brogården

i Middelfart

*Mere info følger ved tilmelding

 

 

Tilmelding

Læsmereher_knap_nyisort

TILMELDING HER 

(via Generator som vi samarbejder med)

Pris

Kr. 5.195 (uden overnatning)

Kr. 5.595 (overnatning i delt dobbeltværelse)

Kr. 5.995 (overnatning i enkeltværelse)

Priserne er ekskl. moms og inkl. forplejning.

 

Deltagerantal

Max. 24 personer.

 

Kursusbevis

Efter deltagelse på grundkurset her, modtager du et kursusbevis.

 

“Lærere, der formår at indgå i relationer med elever på en ligeværdig, venlig og åben måde har langt bedre indlæringsresultater. Det er der nu evidens for.

Professor Sven Erik Nordenbo, Dansk Clearinghouse

 

 

Læs også om vores uddannelser:

Ildsjælecoach uddannelse – for dig der vil være coach for unge

 

Teenpower Teacher Training – for dig der vil lære at holde selvværdskurser for unge og/eller være Teenpower underviser

 

 

Tidligere deltagere siger…

 

lilla knap“Jeg har fået blod på tanden til at bruge det mere aktivt, dels med mine egne børn som forælder, og med mine klienter og målgruppe. Fik rigtig meget fagligt, og selve energien, autenticiteten og varmen i gruppen, var et kæmpe plus.”  ~  Anette Fisker, ID Life Coach

                           

 

lilla knap“Jeg fik selv mere selvtillid. Og mange værktøjer leveret af den mest autentiske lærer/underviser jeg har haft. Pia kan skabe et rum hvor man er 100 % tryg. 3 fantastiske dage med masser af ny viden” ~ Marianne Thyboe, ungecoach og indehaver af Grow Coaching

                           

 

lilla knap“Jeg kan bruge øvelserne med mine elever og det har styrket min selvtillid til mig selv som underviser og coach. Jeg er inspireret og bedre tunet til mit arbejde. En masse gode værktøjer og inspiration samt at møde og dele med mange skønne mennesker i samme branche” ~  Sigrid Rich, dramalærer for unge og ungecoach

                         

 

lilla knap“Jeg har fået det ud af kurset at der er en forskel på at coache teenagere og voksne.- At jeg skal bruge en anden form for at nå de unge. Jeg har fået det faglige og praktiske sat sammen til en helhed” ~ Lene Haltrup, folkeskolelærer

                            

 

lilla knap“Det var så godt at få nogle forskellige værktøjer, der specifikt henvender sig til børn og unge. Jeg fik en masse inspiration til at arbejde videre med det fundament jeg er ved at opbygge. Jeg har fået mod på at komme igang med gruppecoaching af veninder, som har problemer med hinanden i skolen. Og lærte at jeg vil give mere tid til tænke pauser/indre procesarbejde hos den unge – være knap så resultatorienteret” ~ Alice Fogh, underviser og børne- unge coach