LÆS OM VORES FOREDRAG FOR FORÆLDRE HER

Hverdagens Helte

Værktøjer gennem selvindsigt – til forældre til tweens og teenagere

På vores foredrag får du næring til hjertet, stof til eftertanke og bliver udfordret på dine holdninger, som forældre eller fagperson. Vi har en direkte, kærlig og underholdende tilgang i vores foredrag og er vilde med at komme i dialog med deltagerne og inspirere mennesker til at udvikle og lære af deres relationer i familien. Vores foredrag om familielivets udfordringer kan afholdes på skoler, biblioteker, foreninger, opholdsteder virksomheder, organisationer, private arrangementer m.flere.  Læs om de mange emner herunder. 

 

FOREDRAG:  Styrk dit barns selvværd

styrkselvværdet_foredragmenuVi har alle brug for et sundt og godt selvværd for at være i balance i livet. Især når livet er udfordrende for os, mærker vi behovet for at kunne stå stærkere i stormvejret. På foredraget Styrk din teenagers selvværd får du inspiration og værktøjer til at være en voksen der fremmer selvværdet hos dit store barn.

LÆS MERE HER

Du er okay som du er

Tidens børn og unge vokser op i en tid hvor det mere end nogensinde er vigtigt for dem at kende sig selv og stå stærkt i dem de er. Tro på at de er gode nok som de er – uden at skulle præstere for at være gode nok. De skal både lære det selv gennem deres erfaringer, men især også gennem at spejle sig i de voksne de omgås.

Hvis et barn eller teenager har lavt selvværd hjælper det ikke at rose løs og forsøge at styrke selvtilliden. Søgen efter selvtillid og at være god til ting og at være dygtig, kan blive en uendelig jagt efter at have det godt, være tilfreds med sig selv og livet. Det hjælper ikke på følelsen af ikke at være god nok. Som en af mine mentorer og inspiratorer Jesper Juul siger: ”At styrke selvtillid alene er lige så uhensigtsmæssigt som at øge tandbørstningerne, hvis det er en rodbehandling der er brug for”

Læs også artikel her

 

På dette foredrag lærer du om hvordan du som forælder kan være med til at styrke dit store barns selvværd. Foredraget indeholder både oplæg, øvelser og dialog med dig som deltager. Der er også mulighed for konkrete spørgsmål.

Foredraget Styrk din teenagers selvværd er for forældre og kan afholdes på skoler, biblioteker, foreninger, opholdsteder virksomheder, organisationer, private arrangementer m.flere.

*Følger du vores nyhedsbrev, får du besked om de næste åbne foredrag for forældre

 

book_foredrag_her_knap

 

FOREDRAG:  Giv ansvaret tilbage

givansvarettilbage_foredragmenu

Et foredrag om hvordan du styrker børn og unge til at turde tage skridt ud i deres modighedszone. Den naturlige udvikling fra barn til voksen handler dybest set om at blive selvstændig. Kunne selv. Klare sig uden sine forældre og flyve fra reden med stærke vinger når man er klar. På foredraget Giv ansvaret tilbage til dit barn får du inspiration til hvordan man styrker selvstændigheden og ansvarligheden hos sit barn, tween eller teenager.

LÆS MERE HER
At kunne selv i livet, er en følelse vi bruger især i udfordrede situationer – og det af at kunne klare og mestre ting og især i svære tider, giver følelsen af indre styrke, ro og mod på livet.

Mange børn og unge i dag får dog for lidt ansvar for dem selv og deres liv. Tendensen blandt voksne i disse år, er at vi har et stigende kontrolbehov og så gider vi ikke konflikten – vi vil hellere have lette og rare følelser, og gerne være populære hos vores børn. Vi gør ting for børn og unge som de udmærket selv kan – ofte for at undgå konflikterne. Men konsekvensen når vi voksne gør noget for børn, som de selv er i stand til, er at de udvikler en tillært hjælpeløshed  

Hvem tager ansvaret?

Et klassisk ’tag ansvaret for vores børn’-scenarie i familien er, når vi ender op med at vække en 5årig 5 gange og bliver ved, så det ender med vækning af vores 15årige 15 gange. Vi tager også ansvaret, når vi voksne (både forældre og lærere) kommer til at forudse de mulige konsekvenser og gøre noget for at stoppe vores børns og unges fejltrin. Vi tror ved at vise dem konsekvenserne – eller holde lange dundertaler om hvad der kan ske, at vi lærer dem ansvar. Men ansvar kan ikke opdrages eller læres. Det skal øves – sammen

Foredraget ‘Giv ansvaret tilbage’ er for forældre og kan afholdes på skoler, biblioteker, foreninger, opholdsteder virksomheder, organisationer, private arrangementer m.flere.

book_foredrag_her_knap

*Følger du vores nyhedsbrev, får du besked om de næste åbne foredrag for forældre

 

Læs også artikel her

 

FOREDRAG: Knyt og lyt ~ bedre kommunikation med din teenager

knytoglyt_foredragmenu

Foredraget Knyt og Lyt handler om at møde børn og unge i øjenhøjde og kommunikere og lytte så de føler sig hørt, set og anerkendt. Sluk din forældrebåndoptager og lær at stop op og lyt bagom det dit barn udtrykker.

LÆS MERE HER

Du forstår mig ikke!

Som forælder virker det naturligt give vores børn vores sandhed og hvordan vi forstår vores virkelighed, og vi har ofte en intention om at de skal overtage vores sandhed eller syn på sagen. Vi glemmer i forsøget at vores barn selv skal lære hvad det mener og oplever ud fra dets egne fornemmelser og erfaringer – dårlige som gode. Vi forsøger at oplyse dem, undervise dem og give dem mere fakta eller viden og tror at så løser tingene sig nok. Men det er ikke tilstrækkelig kommunikation for at børn føler sig hørt, set og anerkendt. Og derfor afviser de os voksne eller føler vi ikke forstår eller hører hvad de faktisk siger.

”Du skal da bare…” ”Det skal nok gå over, du skal bare gøre …” Da jeg var i din alder gjorde jeg… ” ”Hvorfor gør du ikke…” ”Nu skal du høre hvad du skal gøre…” ”Hvorfor gjorde du det…”

Foredraget handler også om hvordan du som forælder (eller fagperson) kan stoppe op, trække i håndbremsen og i stedet for at svare med din forældrebåndoptager, så stille åbne bevidste spørgsmål, der vil udvikle dit barns refleksions evne og evnen til at mærke efter.

“Wisdom is the reward you get for a lifetime of listening when you’d have preferred to talk”

                                                                                                                                          Doug Larsson

Knyt og lyt – og drop de gode råd

Selv råd der er meget overbevisende, er ikke altid nemme at følge, hvis de medfører besværligheder for en, eller minder en om det der er så svært at udføre.

Paradokset ligger i at jo mere vi ønsker råd og vejledning, jo mindre synes vi om de råd vi får, fordi vores behov for dem er konsekvensen af, at vi står over for et problem, som vi inderst inde føler vi burde være i stand til selv at klare! Vi er også ofte ude af stand til at følge råd vi får af andre på den dertil tiltænkte måde.

Foredraget ‘Knyt og Lyt’ er for forældre og kan afholdes på skoler, biblioteker, foreninger, opholdsteder virksomheder, organisationer, private arrangementer m.flere.

book_foredrag_her_knap

*Følger du vores nyhedsbrev, får du besked om de næste åbne foredrag for forældre

Læs også om workshop her

 

 

FOREDRAG:  Bomuld og vat bliver til skvat

bomuldogvat_foredragmenu

På foredraget “Bomuld og vat bliver til skvat” får du  motivation til at slippe bekymringer og lade tilliden vokse og derved din og dit barns selvtillid og selvværd.

LÆS MERE HER

Når den kærlige intention ikke mærkes hos vores barn

Bekymring ses ofte som et udtryk for kærlighed. Og ja det er det også dybest set. Men en misforstået og forvrænget form for kærlighed, for resultatet af den kærlige intention er ikke at vores barn føler sig mere elsket. Bekymring er mere en belastning for alle – både børn og deres forældre. Børn bliver usikre på sig selv. De opfatter mistilliden, og deres selvværd og selvtillid påvirkes. Budskabet i vores bekymring bliver: ”jeg tror ikke på du klarer den”. Når vi som mennesker bliver pakket for meget ind i bomuld og vat, bliver vi til skvat. Og så begynder vi at tro på, at vi ikke kan klare de udfordringer, der naturligt følger livet.

“Ud fra min erfaring med teenagere er tillid det allervigtigste. Jeg behøver ikke mine forældres tillid, når alt går godt, men jeg behøver den, når det ikke går godt. Og tillid må ikke betyde: Nu gør jeg, hvad de to gamle tror, jeg gør. Men det betyder: Tillid til, at jeg med de muligheder, jeg har, med alt hvad jeg har fået af mine forældre, gør mit bedste, gør hvad jeg kan”

            Jesper Juul, familieterapeut og forfatter til bestselleren ‘Dit Kompetente Barn’

 

På dette foredrag hører du om hvordan du kan bryde dette mønster, og om hvordan kærligheden og dine gode intentioner for dit barn og teenager kan vises på andre måder. Du finder motivation til at slippe bekymringen og lade tilliden vokse og derved din og dit barns selvtillid og selvværd.

Foredraget ‘Bomuld og vat bliver til skvat’ er for forældre og kan afholdes på skoler, biblioteker, foreninger, opholdsteder virksomheder, organisationer, private arrangementer m.flere.

book_foredrag_her_knap

*Følger du vores nyhedsbrev, får du besked om de næste åbne foredrag for forældre

Læs også artikel her

 

FOREDRAG:  Forstå din teenager

forstådinteenager_foredragmenu

På foredraget Forstå din teenager vil du få inspiration til hvordan du kan kommunikere med din teen, så du bliver hørt. OG hvordan du kan lytte så din teen kommunikerer med dig. Du vil få indsigt i hvordan du i jeres relation med hinanden kan være med til at din teenager føler sig værdifuld og forstået.

LÆS MERE HER

Du forstår mig ikke

Kan det lade sig gøre, at teenagere føler sig forstået af deres forældre? “Du forstår mig ikke” er nok en sætning alle teenageforældre har hørt et par gange.

Forandring i livet skaber både frygt, forvirring, glæde og usikker grund for en stund. At være teenageforælder kan opleves som at leve i en gyngende båd, hvor der er langt til nærmeste havn. Livet med en teenager i huset sætter os voksnes liv i et andet lys. Dine værdier udfordres, og der er opstår mange muligheder for at blive mere klar på sine egne værdier. Teenagere er igang med at finde deres egen vej, og er mindre optaget af dine forventninger, dine råd og dine regler.

På dette foredrag vil du få inspiration til at forstå din teenagers naturlige udvikling – både hjernemæssigt, kropsligt og følelsesmæssigt. Du vil få indsigt i hvad der er helt naturlig udvikling og at det meste af din teenagers adfærd ikke behøves tages personligt – Det meste en teenager gør i puberteten er rigtig meget for sig selv og ikke mod dig.

Foredraget ‘Forstå din teenager’ er for forældre og kan afholdes på skoler, biblioteker, foreninger, opholdsteder virksomheder, organisationer, private arrangementer m.flere.

 

book_foredrag_her_knap

*Følger du vores nyhedsbrev, får du besked om de næste åbne foredrag for forældre

Læs også artikler her